Misiunea noastra sociala va fi sa imbunatatim calitatea vietii membrilor comunitatii aflati in dificultate in care activam prin folosirea a minim 90% din profit in scopuri sociale. Vom pune oamenii pe primul loc, vom avea ca scop sprijinirea persoanelor cu dizabilitati din judetul Valcea. In mod concret, misiunea intreprinderii nou infiintate este de a imbunatatii/creste calitatea vietii a unui numar de 10 de persoane defavorizate (persoane sarace cu venituri foarte mici, sau persoane cu dizabilitat, care traiesc in conditii mizere datorate lipsurilor si dizabilitatilor lor) in perioada de finantare a intreprinderii sociale, precum si minim 6 luni dupa finalizarea finantarii. In acest scop vom derula la nivelul judetului Valcea, proiectul „O sansa pentru fiecare”.
Pentru a putea identifica persoanele carora le vom acorda ajutor, vom colabora cu DGASPC Valcea, Primariile din judetul Valcea. Vom incerca sa ajutam persoanele care au nevoie de sprijin, fara nicio discriminare și cu respectarea egalitatii de sanse si de gen. Pentru alegerea cazurilor sociale vom implica si salariatii intreprinderii. De asemenea, vom consulta periodic Asociatii si Fundatii ce sprijina cauzele sociale din judet, pentru a putea participa si sprijini cauzele ce nu suporta amanare.
Dorim sa ne indreptam atentia mai mult spre persoanele cu dizabilitati din mediul rural.
Aproximativ jumătate din numărul total al persoanelor cu dizabilități sunt domiciliate în mediul rural, fapt ce reflecta lipsa de oportunități pe care acestea le au. Dacă în mediul urban se înregistrează o anumită rată de încadrare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, în rural putem vorbi de un mediu în care persoanele cu dizabilități nu își pot depăși condiția, suferind de excluziune socială în primul rând. Principala activitate a populației din mediul rural este agricultura, această activitate nu poate integra persoanele cu dizabilități și astfel persoanele cu dizabilități sunt în permanentă dependență de serviciile sociale și de persoanele ce le au în îngrijire. Cu ajutorul colaboratorilor/ terapeuti/consilieri vrem sa le oferim oportunitatea de a coopera/ comunica intre ei si cu mentori ce-si folosesc experienta si cunostintele pentru a-i sprijini. Beneficiarii vor fi motivati, inspirati si vor invata ca exista oportunitati care le valideaza si dezvolta abilitatile, care ii dezvolta personal si profesional si le confera sentimentul ca apartin, ca pot si merita mai mult.
In mediul rural românesc putem vorbi despre lipsa/ precaritatea resurselor de existenţă, neajunsuri majore în asigurarea accesului la utilităţile publice; lipsa condițiilor decente de locuire și sărăcia extremă.
Avand in vedere cele prezentate mai sus , prin proiectul „O sansa pentru fiecare” , vor fi sprijiniti , lunar, un numar de 10 de persoane cu dizabilitati din judetul Valcea cu: materiale de igiena personala, materiale de curatenie. Acestea vor fi personalizate in functie de nevoi, necesitati, probleme medicale (dizabilitati). Ca exemplu la produse de igiena personala: sapun solid; sampon,; gel dus, pasta de dinti, periuta de dinti, hartie igienica, servetele, servetele umede, scutece (pentru copii sau persoane imobilizate la pat), etc, in functie de necesitati. Materiale de curatenie sau intretinere a locuintei: detergent vase, detergent rufe; detergent universal (suprafete); dezinfectant, manusi de unica folosinta. Produsele enumerate mai sus se pot completa cu cele necesare persoanelor identificate. In contextul actual – pandemia COVID-19 venim in ajutorul persoanelor identificate si cu produse dezinfectante si masti.
De asemenea cunoscand ca persoanele cu dizabilitati au o stima de sine redusa vom organiza sesiuni de consiliere individuale pentru persoanele care nu se pot deplasa sau de grup pentru a incerca sa ii ajutam si la nivel psihologic, cu accent pe persoanele cu dizabilitati neurologice.
Pentru îmbunătățirea calitatii vietii am dori ca cea mai mare alocare de resurse financiare, materiale sa le indreptam spre a le oferi servicii de vopsit, zugravit, reparatii, renovare a spatiului de locuit, care vor veni atât în sprijinul persoanelor cu dizabilități, dar și în sprijinul persoanelor care au grija de acestea.